QuickJack vs. Jula

QuickJack vs. Jula: Avslöja vanliga missuppfattningar

Det finns en utbredd uppfattning på nätet som säger att “Lyften från Jula kommer från samma fabrik som QuickJack, men med olika klistermärken på dem”. Detta påstående är dock inte korrekt. För att klargöra denna missuppfattning ska vi fördjupa oss i skillnaderna mellan de två.

Först och främst är det viktigt att förstå att QuickJack är den banbrytande och patenterade konstruktören och tillverkaren av denna typ av lyft. QuickJack är en produkt från BendPak, en etablerad aktör inom bilhissbranschen sedan 1965. QuickJack är den enda lyften på marknaden som har erhållit CE-godkännande från en extern EU-granskningsmyndighet. Det är värt att notera att ALLA andra märken som har efterliknat QuickJack saknar CE-certifikat; istället har de en försäkran om överensstämmelse (för mer information kan du läsa om detta här).

Dessutom har QuickJacks nya TL-modeller en överlägsen lyfthöjd jämfört med alla andra tillgängliga imitationer. Ta en titt på den visuella jämförelsen nedan, med kopian till vänster och den ursprungliga QuickJack till höger.

Vänster- Jula | Höger - QuickJack

Låt oss nu flytta fokus till Jula.

När du besöker deras webbplats kommer du att stöta på flera bilder, varav en visar en röd Skoa som lyfts med deras utrustning. Intressant nog är det värt att notera att de inte använde sina egna lyftramar för denna display; istället används den ursprungliga QuickJack. Hur kan vi vara så säkra på detta? Undersök helt enkelt de visuella bevisen nedan:

A = Det ursprungliga produktfotografiet på Julas webbplats.
B = Bilderna på ramarna som visas på Julas webbplats.
C = Den äkta original QuickJack.

Låt oss ta en närmare titt på element nummer 1: säkerhetslåset. På den första bilden ser det ut som en slät, rundad komponent. Men på de andra bilderna av ramarna som de presenterar är just denna del tydligt annorlunda. På den äkta original QuickJack är den fortfarande ett slätt, runt element.

Titta nu på de klistermärken som betecknas som nummer 2 och 3. Den ursprungliga QuickJack-ramen har klistermärken med en framträdande röd accent. Tyvärr visar de bilder på ramarna som Jula tillhandahöll inte alls denna röda detalj. Intressant nog är de röda accenterna på ramarna tydligt synliga på det ursprungliga Jula-fotot.

Vad är motivet bakom att visa upp din egen produkt utan några fordon på den, och den enda bilden med ett fordon som lyfts är den som använder vår QuickJack-lyft? Om säljaren inte ens litar på sin egen lyft, varför skulle du som kund lita på den då?

Å andra sidan verkar de gilla vår QuickJack!;)

Med lite humor är det uppenbart att Jula har en del att förbättra när det gäller sina färdigheter inom fotoredigering. I ett vanligt fotoredigeringsscenario börjar man med råmaterial och försöker vanligtvis skapa en vit bakgrund för att visa upp en produkt i en webbutik. I det här fallet verkar det som om redigeraren också oavsiktligt tagit bort det avsnitt där gummiblocken är avsedda att sättas in.

Förekomsten av märkbara svetsar på Jula-lyften är en fråga som väcker oro. När vi granskar skillnaderna mellan QuickJack och Jula-lyften blir det uppenbart att Jula-lyften uppvisar tecken på suboptimal svetsning i hela sin konstruktion. Detta väcker berättigade frågor om Jula-lyftens övergripande kvalitet och hållbarhet i jämförelse med QuickJacks produkt, som verkar hålla högre svetsstandarder. Sådana skillnader i svetskvalitet är kritiska faktorer att ta hänsyn till vid utvärdering av dessa produkters prestanda och livslängd.

När man diskuterar ekonomi är det viktigt att komma ihåg den tidlösa visdomen att “billigt inte alltid är bättre”.

Ta till exempel Jula-lyften, som kan tyckas vara ett budgetvänligt alternativ med ett pris på cirka 1 100 euro (exklusive moms) för hämtning i butik. Men det finns en kritisk faktor att ta hänsyn till: Jula-lyften är inte ett säkert val och utgör en verklig risk för ditt liv. Vår 5000TL-modell, som kostar cirka 1 625 euro (eller 1 500 euro för lokal upphämtning), är däremot 400 euro dyrare, men har en garanti för säkerhet. När det gäller att skydda ditt välbefinnande finns det helt enkelt ingen prislapp som kan sättas på det.